3 Eylül 2009

Arılar Neden Kayboluyor

Uzun bir süreden beri arıların kaybolduğu haberleri yaypılıyor, ama sebebi bir türlü bulunamıyordu. Hindistan'dan gelen bir haberin iddia ettikleri doğru ise insanlık artık bu gizemi çözmüş gibi görünüyor. Sorunun kaynağını bulmak işin yarısı idi bakalım çözüm için adım atacaklar mı?

Hindistan haber ajansı Press Trust of Indiada yer alan habere göre, çevreci Zooloji Profesörü Dr. Sainudeen Pattazhy'nin başlattığı araştırma, cep telefonlarının çiçeklerin özünü toplayan işçi arılarının ölümünde etkili olduğunu gösterdi. Hindistan’ın Kerala eyaletinin çeşitli noktalarında yapılan arı kovanı ölçümlerinde, arıların azaldığı belirlendi.

Patthazhy'nin yaptığı bir deneyde, bal kovanının yanına yerleştirilen cep telefonunun koloniyi 5- 10 gün içinde dağıttığı ortaya çıktı. Cep telefonunun yaydığı manyetik alan nedeniyle işçi arılarının kovana dönemedikleri gözlemlendi.

Kaynak : MSN Yaşam

Yorum yapmıyım diyodum ama kendimi tutamıycam; cep telefonlarının bir tane olumlu yanı yok, bırakın bizi doğadaki canlıları bile yok ediyor. Biz beyinsiz insanlar ne zaman bu cep telefonu zararlısına dur diyeceğiz. Çok mu lazım kodumun aleti. Bilimadamları mıçını yırtıyor, "Arılar ölürse dünyadaki hayatta son bulur" diye. Biz salak insanlar ne zaman bunu anlıyacağız, alooo, yalnız arılar ölmüyecek, bizde mortu çekecez, tak tak tak ordamısınız, iki kulak arasındaki alan boş herhalde, ceryan yapıyor. Benden sonrası tufan mı diyonuz, yani 3G'li, foto çekip, mp3 çalan, video kayıt edip, izleten, 8-10 santimlik alet senin herşeyin he. Başka uğraşlar bulun kardeşim, kız arkadaşınızla daha fazla oynaşın, eşinizle daha sık sevişin, spor yapın, kitap okuyun, kendi kıçınızı düşünmüyosanız, çocuklarınızı ve torunlarınızı düşünün.

Tenis Öğreniyorum | Youtub Video | Tuba Büyüküstün


Hiç yorum yok: