7 Nisan 2009

Yer Belirleme ve Acil Yardım

Kaybolduğunuz veya Başınıza Kötü Bir Durum Geldiğinde GSM Şebekeniz Hayatınızı Kurtarabilir.
Son dönemde yaşadığımız, kayıp ve kazalarda, yer belirleme konusunun ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır.

İlk önce Uludağ'da genç bir kayakçının ölümüyle sonuçlanan olay ve ardından Büyük Birlik Partisi'nin kiraladığı helikopterin düşmesi sonucu Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki 5 kişinin hayatını kaybetmesi olayları, bu yazıda bahsedeceğimiz GSM firmalarının kullanıcılarına sağladığı yeni bir hizmetin, gün gelince hayatınızı kurtarabileceğini göstermiştir. Lütfen aklınızda bulundurun ve mümkün olduğunca fazla insanı haberdar edin.

Cep telefonu Şirketleri, Telekomünikasyon Kurumu kurallarından olan; "konum bilgileri sadece savcılık talebi halinde verilebilir, şahıslara veya başka kurumlara verilemez" kuralı gereğince bilgi veremediği ve bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle, uludağda kaybolan genç kayakçının hayatını kaybetmesinden dolayı suçlanmıştı. Durumu değerlendiren cep telefonu şirketleri, mevcut kuralı çiğnemeden duruma çözüm aramış ve aşağıdaki düzenlemeyi hayata geçirmiş bulunmaktadır.

Bütün Ceptelefonu aboneleri'nin bilmesi gerektiğini düşünerek burada sizlerle paylaşıyorum.

Ceptelefonu abonelerine bir servis yapıldı. Şu an aktif. Herhangi bir şekilde kaybolan kişi; ACIL yada NEREDEYIM yazıp 7777 veya 2222 numarasına mesaj gönderirse, kendisine BULUNDUGU YER GAYET AYDINLATICI BIR SEKILDE mesaj olarak gönderiliyor.

Normalde 2sms/4 kontör. Fakat kontörünüz olmasa da mesaj gönderiliyor.
Tüm Ceptelefonu abonelerinin bilmesinde fayda var. Lütfen mümkün olduğunca dağıtalım.

Kaybolma durumunda veya acil bir durumda en yakın polise, jandarmaya veya sağlık kuruluşuna ulaşmak gerektiğinde lazım olabilir.

Cep Telefonuna Gelen Cevap Mesaj Örneği;

BULUNDUGUNUZ BÖLGE
Istanbul,Kadikoy,Icerenkoy, Karaman Ciftlik Yolu caddesi

COGRAFI KONUMUNUZ:
(40 derece 58 dk 44 sn Kuzey, 29 derece 06 dk 22 sn Dogu)

SIZE EN YAKIN NOKTALAR:
Tem Polis Buro Amirligi 103 m (+902164104113),
Ozel Avicenna Hastanesi 225 m (+902165741000),
Infotech Bilisim ve Iletisim Teknolojileri .S. 32 m (+902165740505)

Polis Imdat 155, Alo Jandarma 156, Hizir Acil 112, Itfaiye 110

İhtiyaç duymamanızı dilerim, ama gerekirsede hayatınızı jurtarabilecek bir detay, lütfen aklınızın bir köşesine not edin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Türkcell'in servisini denedim çalışıyor. Avea veya Vodafone hattından deneyen varmı acaba, varsa bir bilgi versinler, Teşekkürler.