12 Nisan 2009

Safari'nin Yeni Browser'ını Denedinizmi?

Safari Beta sürümünü yayınladığı yeni browserı ile birçok eksiğini gidermeyi planlamış gibi görünüyor.
Tab'lı Gezinti Kolay ve Zevkli
En büyük eksiklerinden birisi olan tablı gezinti sıkıntısını hem görsellik, hem de kullanım kolaylığı sağlayan yeni tasarımı ile halletmiş gibi görünüyor.
Yazının tamamını okumak için "Devamını Okuyun" linkine tıklayın...
Gizliliğe Önem Verenler İçin Private Browsing
Google Chrome ile başlayan gizli sörf veya özel sörf kavramı safari'nin beta versiyonuna eklenen bir diğer yeni özellik. Bu özellik sayesinde arkanızda iz bırakmadan internette sörf, download ve arama gibi işlerinizi yapabilirsiniz.
Top Pages
Top PagesTop pages özelliği ilk olarak opera tarafından uygulanan, speed dial'ın, daha sonra google tarafından geliştirilmiş ve chrome'a eklenmiş olan versiyonuna benziyor. Safari, sık ziyaret ettiğiniz siteleri öğrenerek, sizin bu sitelere kolay erişebilmeniz için sitelerin küçük resimlerinden oluşan, görüntülü kısayollar ekliyor.



Search Box
Search Box Safari'nin yeni beta sürümünde arama kutusu'da daha işlevsel olmuş, arama için kutuya giriş yapmaya başladığınız zaman size önerilerde bulunuyor, son aramalarınızı gösteriyor ve aynı zamanda bulunduğunuz sayfada arama yapmanıza izin veriyor.



Vista ile Gelen 3D Görsel Gezinme Özelliği
3b Görsel Geçiş Bookmarks ve History Menü içeriği Vista'da olduğu gibi, görsel 3b resimlerin, yığın halinde düzenlenmesine ve mouse veya kaydırma sürgüsü ile hareket ettirilmesi ile aralarında kolayca geçiş yapabilmenize imkan tanıyor.



Sonuç Olarak
Normal bir kullanıcı iseniz (profesyonel öncelikleriniz yoksa) Safari'yi de seviyorsanız, yeni beta sürümüne bir bakın hoşunuza gidecek birşeyler bulabileceğinize eminim, beta sürüm olduğunu unutmadan kullanın tabiiki.

Download Safari 4 Beta

Hiç yorum yok: