25 Eylül 2008

İnternet Ucuzluyor

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 2009’da hem mobil hem de sabit internet üzerindeki Özel İletişim Vergisi’ni indireceklerini açıkladı.

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle iftarda bir araya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internet üzerinde uygulanan verginin yüzde 5’ten fazla olmayacağını söyledi. Yıldırım, “2009’da hem mobil hem de sabit internet üzerindeki Özel İletişim Vergisi’ni indireceğiz ki internet kullanımı yaygınlaşsın” diye konuştu.

Bakan Yıldırım, internet üzerindeki vergilerin indirilmesi konusunda Maliye Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını, yasal düzenleme ya da Bakanlar Kurulu Kararı’ndan hangisi gerekiyorsa bunun yapılacağını anlattı. Yıldırım, mobil iletişimde yüzde 25, sabit hatlar üzerinden iletişimde ise yüzde 15 olarak uygulanan Özel İletişim Vergisi’nin yüzde 5’ten fazla olmamasını planladıklarını belirtti.

Ulaştırma Bakanı, “Yüksek vergiler sektördeki ciro artışını engelliyor. Faturalardaki vergi yüzde 50’ye yaklaştı. İndirmemek vergi kazancına değil, vergi kaybına neden olur hale geldi. Vatandaş konuşmaya çekiniyor. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız doya doya konuşsun” dedi.
25.09.2008 Haber7.com

Hiç yorum yok: