26 Eylül 2008

Deniz Feneri Balonu

Türkiye'de belli medya organları Deniz Feneri'nin asıl failleri Türkiye'de diyor ve bunu Alman yargısına dayandırıyor. Eğer bu doğru ise ben Almanları yanlış tanımışım, yada bize Almanlar çok fazla abartılarak anlatılmış. Medyada yer aldığı gibi ciddi deliller ve suçlamalar var ise neden bunlar Türkiye'ye gönderilmiyor. Suçlular neden istenmiyor. Almanlar bunu düşünemiyor mu? Delilleri belgeleri yolla şu isimlerde karışmıştır işte kanıtları de gereğini yap.

Buradan benim çıkarımım, ya Alman savcı ve hakim görevini kötüye kullanıyor o zaman Neden asıl sorumlular için interpol aracılığı ile tutuklama kararı aldırmıyorlar, yapabilirler buna hakları ve yetkileri var diye biliyorum, Neden Türkiye'den suçluların iadesi talebinde bulunmuyorlar. Almanlarda mı dedikodu yapıyorlar, yoksa yoksa bazı siyasi ve ticari çevreler, haberleri kendi istediği gibi çarpıtıyor mu? Acaba hükümetle bir derdi olanlar Deniz Feneri üzerinden mi hesabını görüyor.

Yolsuzluk kim yaparsa yapsın önemlidir ve suçtur ve istifa gerektirir, özellikle partisinin trilyonu buharlaşanlar bu konuda daha hassas olmalıdır. Doğan Medyasında herhlade ben fark etmiyorum, CHP'li Bayram Meral'in sendikada yaptığı usulsüzlük iddiaları, yine CHP'li Derviş Gündayın TESK'te yaptığı usulsüzlük iddiaları, CHP Çankaya Belediye Başkanının kendi partililerini suçladığı ses kayıtları, Ergenekon davası, Deniz Feneri kadar büyük yer almıyor. Yazıktır çalışanın alınterinin sömürldüğü, gasp edildiği iddiaları var ama bazı basın yayın organları görmüyor, duymuyor, bilmiyor. Sahi ne oldu CHP'nin kayıp trilyonu. Erbakan neler çekti kayıp trilyondan hatırlayın bir, yasalar herkese eşit uygulanır, basın da herkese eşit mesafede durur, lütfen

Türk halkı gazeteleri oku ama bir tek gazete veya TV'den haber alma, yoksa seni bal gibi uyuturlar. Diğer görüşleri dillendiren basın yayın organlarınıda takip et, kendin karar ver senin adına karar verilip yorum yapılmasına müsaade etme.

Kıssadan hisse, benim bugüne kadar ki yaşantımda gördüğüm şey, medyanın kurduğu hükümetler, iktidara gelince, kendilerini iktidar edenlere diyet ödüyorlar, bu diyeti ödemek istemeyene oy verin menfaatinize olur.

Hiç yorum yok: