5 Mayıs 2009

Youtube Erişimi



Youtube yasaklandıktan sonra buradan size bir kaç farklı yöntemle engellenen sitelere erişim hakkında görüntülü anlatımda bulunmuştuk. Şimdi ise ek hiçbir program kurmadan, sadece sisteminizin DNS ayarlarını değiştirerek, engellenen sitelere erişebilmek için yapmanız gerekenleri anlatacağız.

Öncelikle yapmanız gereken, sisteminizin DNS ayarlarını değiştirip, aşağıdaki DNS adreslerinden bir tanesini sisteminize girmek.

4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6

DNS adres değişikliğini nasıl yapacağını bilmeyeneler, sırasıyla önce Başlat > Denetim Masası > Ağ Bağlantıları'ma tıklayın. Karşınıza aşağıdaki ekran gelecek, burada yerel ağ bağlantısı ikonuna çift tıklayarak açın.

Youtube Erişim

Yukarıdaki adımları başarıyla gerçekleştirdi iseniz aşağıdaki resimde görünen pencere açılacak, burada kırmızı çerçeve içine alınmış olan Özellikler kısmını tıklayarak açın.
Youtube Erişim

Az kaldı 2 adım sonra Youtube ve diğer yasaklı sitelere sorun yaşamadan erişebileceksiniz. Açtığımız özellikler penceresinde yine kırmızı çerçeve içine aldığımız İnternet Protokol seçeneğini çift tıklayarak açıyoruz.

Youtube Erişim

Açılan pencerede kırmızı çerçeve içine aldığımız kısımlara yazımızın başında vermiş olduğumuz DNS adreslerini girerek özgür internete ulaşıyoruz.

Youtube Erişim

Yukarıda anlatılanları yapmanıza rağmen erişimde sorun yaşıyorsanız DNS önbelleğini temizlemeniz gerekebilir. Bu çok basit bir işlemdir. Bunun için basitçe bilgisayarınızı başdan başlatmanız (emule, torrent v.b. kesintiye uğrar) veya Başlat > Komut İstemi > ipconfig /flushdns (emule, torrent v.b. yazılımlar etkilenmez) işlemi ile yapmış oluruz.

C:Documents and Settings\kullanici_adi>ipconfig /flushdns

Windows IP Yapılandırması

DNS Çözme Önbelleği başarıyla temizlendi.

C:Documents and Settings\kullanici_adi>

Artık Youtubeye sorunsuz erişebilirsiniz.

Hiç yorum yok: