28 Eylül 2008

Kılıçdaroğlu - Fırat Tartışması

İnsanlar tartışmayı izledi ve kendince bir kanaate vardı.

Benim asıl anlayamadığım medyanın tavrı. Sayın Fırat bu toplantıdaki kendi belgelerini gazetecilere dağıtmak için hazırlatmıştı, hatta Sayın Kılıçdaroğlunun elindeki belgeleride aldırtıp fotokopilerini çektirerek onlarıda dağıttırdı (Bunu asıl yapması gereken CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu idi bence). Bu tartışmanın bir boyutu.

Diğer boyutu ise bu belgelerin bir türlü medyada yayınlanmaması. Bu belgeleri gazetelerde yayınlamak bu kadar mı zor? Yayınlayın biz kendimiz okuyalım. Herhalde siyasilerin ve köşe yazarlarının bizim için yorumlamasına gerek duymadan anlayabiliriz bu belgeleri.

Bir diğer rahatsızlık veren gelişme ise; yolsuzluğun kim tarafından yapıldığına göre medyada yer alması, veya yer almaması. Bence Kılıçdaroğlu - Fırat tartışması kadar, hatta ondan daha önemli olan Çankya Belediye Başkanının yayınlanan rüşvet kasedi ve kendi partisinin Meclis Üyelerini suçlaması. Neden medyada gerekli gürültüyü kopartamadı ilginç.

İnsanlar tarafsız haber almak istiyor, bu tür olayların olması ise medyaya olan güveni azaltıyor ve kafalarında soru işaretleri oluşturuyor. Siyaset kadar medyada dürüst ve tarafsız olmalı yoksa oda kendi kendisini bitirir.

Son olarak lütfen söz konusu belgeleri yayınlayın, özellikle danıştayın belgesini, yüzlerce sayfalık iddianameleri ve savunmaları yayınlamak mümkün olduğuna göre bunları yayınlamak teknik olarak mümkün olmalı. Lütfen yayınlayın, biz kendimiz okuyalım...

Hiç yorum yok: