17 Eylül 2012

İphone 5 Tanıtımı

Hepimizin uzun bir süredir beklediği İphone 5 sonunda teşrif eyledi. Peki Iphone 5 gelirken bize ne getirdi? Okuduğumuzdan anladıklarımızı size iletmeye çalışalım.


 iphone 5 tanıtımı
Iphone 5 ile ilgili olarak ilk gözümüze çarpan değişiklik ebatlarının bir hayli büyümüş olduğu, iphone 5'te artık 4 inç büyüklüğünde bir ekran var.

İphone 5 yeni nesil A6 işlemcileri kullanıyor. Bu işlemcilerin eski işlemciye göre 2 kat daha hızlı olduğu iddia ediliyor.

Iphone 5 üzerinde işletim sistemi olarak IOS 6 ile gelecek ve yüksek hızlı mobil şebeke türü 4G desteği sunacak.

Iphone 5, fotoğraf sevenler için 8 Megapiksel kamera ile geliyor. Iphone 5'in diyafram değeri ise f2.4 Apple'a göre yüzde 40 daha hızlı çekim yapabilen yeni kamerada daha önce standart olarak bulunmadığı için eleştirilen Panorama modu da bulunuyor. Bu modda oluşturulan fotoğraflar ise 28 Megapiksel çözünürlüğe sahip oluyor.


iphone 5 çıktı
Iphone 5 video modunda Full HD çözünürlükte kayıt yapabilen yeni telefon video kayıt sırasında fotoğraf da çekebiliyor. Ön yüzünde bulunan kamerası 720p çözünürlüğünde video kayıt edebilen cihaz 3G üzerinden FaceTime desteği de sunuyor. Yeni Iphone 5, üzerinde 3 adet mikrofon ile geliyor, iPhone 5'te ses kayıt özelliği daha da geliştirilmiş.
 
Iphone 5'te bağlantı yuvası değişti. Iphone'un en ilginç yönlerinden biri ise bağlantı yuvasının değiştirilmiş olması. Yüzde 80 daha küçük tasarlanan yeni bağlantı yuvası özel bir dönüştürücü yardımı ile eski nesil bağlantıya sahip cihazlarla da kullanılabilecek. Yeni bağlantı yuvasına Lightning adını veren Apple'ın özel dönüştürücü aksesuar sayesinde (ayrı olarak ücretli satılacak) eski cihaz ve kablolarla uyumluluk sağlaması önemli bir özellik.

Iphone 5'te pil kullanım süresi uzatılmış, güzel bir kulaklık tasarlanmış, harita ve navigasyon özelliklerinin de eklendiği yeni iphone 5, renk olarak siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği geliyor.

Iphone 5 ile sim kart teknolojisinde nano sim devride resmen başlamış oluyor. Iphone 5 alacaklar sim kartlarını da değiştirmek zorunda kalacaklar.

Iphone 5'te NFC teknolojisi ve kablosuz şarj özellikleri desteklenmiyor.

Kaynak : SDN
     

1 yorum:

Adsız dedi ki...

iPhone 5 büyük bir hayal kırıklığı. Hiçbir yenilik yok. iPhone 4S'i değiştirmeyi gerektirecek şu özellik var diyebileceğimiz bir yenilik yok.