30 Eylül 2012

Fenerbahçe'de Kasımpaşa Depremi

Fenerbahçe şampiyonluktaki rakibi Galatasaray'ın Ordu Spor karşısındaki puan kaybının ardından çıktığı Kasımpaşa karşılaşmasında beklenen futbol'dan çok uzak bir oyun sergileyerek 2-0 yenildi ve taraftarı çileden çıkarttı.

Fenerbahçe'deki bu kötü gidşin bir kaç farklı sebebi olduğu görünüyor. Bunlardan ilki, teknik direktör Aykut Kocaman'ın, Fenerbahçe'yi rakip kim olursa olsun defansa öncelik veren, savunma ağırlıklı bir kadroyla sahaya sürmesi. Takımı defansif bir oyun anlayışıyla oynatması ve öne geçtiği her karşılaşmada, hemen skoru koruma telaşı içine düşmesi, kısaca takımı korkak oynatma anlayışı içinde olması. Galiba Aykut Hoac'nın bir diğer sorunuda oyuncularla iletişiminin yetersiz veya bozuk olması, bu fikir kafamızda neden oluşuyor? Oyundan alınan her oyuncu sinirleniyor, oyuna giren her oyuncu moralsiz, sahada yardımlaşma yok.

Diğer sorun ise alex. Alex bu takımda oynayacak mı? oynamayacak mı? Bu sorunun cevabı hemen bu hafta verilmeli ve gereken yapılmalı. Gereken yapılmadığı takdirde kaybeden Fenerbahçe olur.

Aykut hoca'nın ve Alex'in, eğer varsa inatalarını, egolarını bir kenara bırakması lazım yoksa takımın havası bozulacak.

Hiç yorum yok: