26 Kasım 2011

İnternet Reklamcılığı

Son zamanlarda internet üzerinden para kazanma ile ilgili o kadar çok kitap, video v.b. haber ve reklam maili gelmeye başladıki, kafayı yemek üzereym.

internet-reklamları-google-adsense-internetten-para-kazanma
Bu insanlar gerçekten bu paraları kazanıyoru mu, yoksa buda bir pazarlama taktiği mi. İnternet reklamcılığı o kadar patladı ki girdiğiniz sitelerde ve bloglar da içerikten çok reklam görebiliyorsunuz. Bazı reklamlar o kadar inatçı ki sizin sitede gezinmenize izin vermiyor, ya tıklayacaksınız, yada siteden ayrılacaksınız.

Bu kadar gevezelik yeter, biraz da karınca kararınca İnternet reklamcılığından bahsedelim. İntertten reklamlar yoluyla para kazanabilmek için ilk adım bir site veya blog sahibi olmak. Bunun için başlıca iki alternatifiniz var, paralı bir alan adı alıp, sağlam bir host üzerinde sitenizi veya blogunuzu yayınlamak yada, ücretsiz blog hizmeti veren bazı servisleri kullanmak.

internet-reklamcılığı-blogger-google-adsense
İlk seçenek için önce sağlam bir alan adı bulmanız lazım. Alan adınız, elde edeceğiniz geliri direkt etkileyen (seo) en önemli unsurlardan birisidir. Alan adınızı seçerken site içeriğinizle uyumlu olmasına, akılda kolay kalmasına, çok uzun olmamasına, kolay yazılmasına, anahtar kelime olarak uygun olmasına, arama değerlerinin (seo açısından) iyi olmasına, rekabet oranı gibi pek çok unsura dikkat etmek ve uygun bir alan adı seçmek gerekli.

Alan adınızı belirlemek için kullanabileceğiniz en değerli araç Google Anahtar Kelime Aracı (Google Keywords Tool) olacaktır. Google tarafından ücretsiz olarak sunulan bu araç ile alan adınız için uygun kelime/kelime grupları arasından en uygun olanını bulabilirsiniz. 

İçerik konusunda size tavsiyemiz kesinlikle kopya içeriklerin dolu olduğu bir site yapmamanız olacaktır. Daha az ama özgün içeriklere sahip bir site daha değerlidir. Düzenli olarak haftada üç yazı yayınlamaya devam ederseniz bir süre sonra siteniz daha özgün ve faydalı pek çok makale içeren ziyaretçilerin geldiği gibi gitmediği, zaman geçirdiği, faydalandığı ve sürekli uğradığı bir site olacaktır. Buda nihai amacınıza en çok hizmet edecek olan şeyi siteye kaliteli trafiği getirecektir.

Yukarıdaki adımlar başlangıç için yeterli olabilir ama web sitenizi yayınlamaya başladıktan sonra sürekli olarak sitenizi arama motorları için optimize etmelisiniz, unutmayın internette reklamcılık süreklilik ister, gündemi takip etmeli ve ziyaretçilerinize istediklerini vermelisiniz.

Alan adınız ve içerik kadar önemli olan diğer bir unsurda site mimarisidir. Site yerleşimi, ve kullanacağınız platform hakkında iyi düşünmeli, amacınıza en uygun olanı seçmelisiniz. İnternette reklamcılık için hazırlanmış pek çok web sitesi şablonu bulabilirsiniz. Bunları incelemenizi ve araştırmanızı tavsiye ediyoruz, pek çok faydalı fikre ulaşabilirsiniz.

İnternet-Reklamları-Wordpress-İnternetten-Para-Kazanma
Bloglar konusunda fazla söze gerek yok herkesin bildiği Wordpress ve Blogger en iyi iki blog servisi. Blogger bir Google hizmeti olduğu için ve Adsense uyumu çok iyi olduğundan dolayı bu konuda bizim tavsiye edeceğimiz ücretsiz servis Blogger olacak.

Blogger hesabı almak ve özgün 10-12 içerik yayınladıktan sonra Adsense müracaatı yapıp kabul edilmek çok daha hızlı ve kolay olduğu için ilk olarak bu yolu denemenizde fayda var.

Adsense üzerinden para kazanma konusuna bir sonraki yazımızda değineceğiz.

Hiç yorum yok: