30 Ekim 2011

WTA İstanbulda Petra Kvitova Şampiyon

İstanbul'da düzenlenen bayanlar tenisinin en prestijli turnuvalarından WTA Championship Sezon Sonu turnuvasının finalinde Çek raket Petra Kvitova ile Belaruslu raket Victoria Azarenka karşılaştı.

Petra Kvitova Şampiyon
Petra Kvitova
Bu turnuva her iki genç raketinde ilk sezon sonu turnuvası deneyimiydi ve her iki rakette ilk finalini kazanmak istiyordu. Turnuvaya çok iyi bir başlangıç yapan Çek Raket Petra Kvitova, hiç set kaybetmeden geldiği finalde, yine kendisi gibi turnuvanın diğer başarılı ismi Victoria Azarenka ile karşılaştı. Çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk setinde 5-0 geriye düşmesine rağmen müthiş bir geri dönüş ile beraberliği yakalayan Azarenka, devamını getiremedi ve set 7/5 Kvitova'nın oldu.

İkinci sete, ilk setteki geri dönüşün moraliyle hızlı başlayan Azarenka, rakibinin iki servisini kırdı ve seti 6-4 kazandı.

Victoria Azarenka
Victoria Azarenka
Üçüncü sete iyi başlayan Azarenka devamını getiremediği seti 6-3 kaybetti ve WTA İstanbulda Petra Kvitova şampiyon oldu. Bu şampiyonlukla Petra Kvitova 2004 yılında Maria Sharapova'nın lede ettiği şampiyonluğun ardından, Sezon sonu Turnuvasına ilk katılışında şampiyon olan ikinci isim olmayı da başarmış oldu.

Turnuva sonunda dünya sıralaması da değişti. Petra Kvitova elde ettiği bu şampiyonlukla yılı ikinci sırada bitirmeyi başarırken, Azarenka üçüncülüğü, Saharapova ise dördüncülüğü elde etti.

Hiç yorum yok: