1 Ocak 2010

Yeni Yıl Geldi de Ne Oldu, Başınız Göğemi Değdi

Millette bir hazırlık, bir panik, bir acele, ne o, yeni yıl geliyormuş, kutlayacaklarmış. Lan olum manyakmısınız, delimi dürttü sizi, siz değilmiydiniz 2009’u davul zurna karşılayıp, göbek atanlar. 2009 gelipte ananızı belleyince, bir an önce sittirsin gitsin havaları, hoşgeldin 2010 tripleri, beyinsiz güruh 2010 gelince, ne değişecek zannediyonuz. Siz yeni yıl sağlık, para, mutluluk getirsin deyince, cebiniz para, göynünüz mutluluk, koynunuz karı mı görecek zannediyonuz? Çok beklersiniz.
Akıllı olun gelen yıl size şans falan getirmez, sadece bir rakam o, böyle ilahi, doğa üstü şeyler yüklemeyin garibe, sonra gerçekleşmeyince, hayal kırıklığına uğrayıp, elemana düz gidiyonuz, olmuyo. Ayrıyetten bizi bağlamaz bugün neden? Çünkü müslümanız (müslüman diyoruz kendimize) ve biz yeni yıla gireli çok oldu. Ooo şimdi çoğunuz ne diyo bu adam diye soruyonuz biliyom. Man kafa olmayın kardeşim, işinize gelmedi mi, batıya sövüp sayın, Avrupa Birliği bize kazık atıyo zaten bunlar hıristiyan kulübü bizi almaz deyin, hemde adamların kıçından ayrılmayın. Gerçi o lavuklarda ayrı bi tür, bi görseler bizim onlardan daha hıristiyan olduğumuzu, apışıp kalırlardı herhalde. Baksanıza alış veriş merkezlerinde kırmızılar giymiş, sakallı, şapkalı bir amcalar, size bişeyler satmaya çalışıyorlar. Sanki pazarlama dahisi hepsi.


Bide kırmızı don giyme geyiği var. Ne iş bi türlü anlayamadığım bişey. Hadi kadınlar giysin neticede onlara yakışıyor, kırmızı erkeği azdıran bi renk ama, ya erkekte bu iş ne kadar doğru, bir kırmızı don kadınıda azdırı mı? (Kendime not: Kırmızının kadında uyarıcı etkisi varmı araştır).

Yılbaşı ile ilgili beni fena halde kızdıran diğer bir şeyde, noel Baba olayı. Ne ayak ya niye şu dergilerdeki cillop gibi tazecik, körpecik, noel analardan kullanılmıyor alış veriş merkezlerinde. Gecenin bir yarısında bacadan göbekli, tüy yumağı bir noel baba ineceğine, taşşş gibi bi noel kız inse, eminim daha şanslı olurdum o zaman. En azından ilk günü şans bendeydi diyebilirim, hehehehe. (Kendime not II: Noel baba'nın kızları varmı, varsa hangi bölgelere dağıtım yapıyorlar, Türkiye dahil mi? öğren)

Anlayamdığım bi diğer adette, çam ağacı olayı. Herkes biyerlere çam dikiyor, ışıklandırılıyor. Manyakmısınız kardeşim, çam evde değil, dağda, ormanda olur, doğal ortamınızımı özlüyonuz, akıllı olun yav. Düşünen tek hayvansınız siz unutmayın.
Lafı uzatmaya gerek yok Victoria'nın Melekleri’de başladı zaten, hadi güzellerim görüşürüz, öpüyorum hepinizi gıdınızdan, kalbiniz kırılmasın, hepinize iyi seneler, kendinize iyi bakın, sizden başka yok, teksiniz unutmayın.

Hiç yorum yok: