17 Ekim 2009

Azeriler için Türkler mi, Ruslar mı Daha Önemli

Son günlerdeki açılımlar çerçevesinde, Türkiye ile Ermenistan arasında yıllardır sorun olan "Soykırım İddialarını" bir çözüme ulaştırmak için ciddi adımlar atılmaya başladı.

Bu açılımlara, Ermeinstandaki aşırı uçlar, Diaspora, Azerbaycan ve Türkiye'deki aşırı uçlar tepki gösteriyor. Bu tablo insanı düşündüren bir görüntüyü karşımıza çıkarttı. Nasıl oluyorda Diaspora ve Ermenistan'daki aşırı uçlar, bu protokole karşı çıkıp, protestolar düzenleyip, kendi yöneticilerini hainlikle suçlarken, benzer tepkiler Azerbaycan ve Türkiye'de de gösteriliyor. Bu protokol ile, söz konusu ülkelerdeki aşırılar kendilerini kaybeden taraf olarak görüyorlarsa, bir kazanan yoksa, nasıl oluyorda bunlar kendilerinin kaybettiğini düşünüyor, bu kanaate varmalarının sebebi ne? Bu durumda kazanan kim?

Yukarıdaki soruların cevabını herkes durduğu noktaya, siyasi görüşüne ve bakış açısına göre cevaplayabilir, ama şimdiki sorulara verilecek cevaplar çok açık. Azerbaycan bizi kardeş olarak gördüğünü söylüyor, bir millet iki devlet söylemleri ağızlarından düşürülmüyor, ama Doğalgaz gibi en stratejik konu da bize pekte kardeşiymişiz gibi davranmıyor. Karabağ savaşında Ermenistan'ı açıktan destekleyen Rusya'ya bizden çok daha ucuza doğalgaz veriyor (Ermenistan'ın ağa babası rolündeki Rusya'ya) bizede Rusya ile aynı fiyattan ver deyince, maliyetini kurtarmaz abi diyor, (haklılar tabii, Rusya onları sürekli öpüyor, ne demişler deveye diken) Sonrada dönüp bize Ermenistan'la anlaşmayın diyor. Ermenistan'la anlaşmamanın Türkiye'ye uluslararası arena'da verdiği zararı azaltmak için birşyler yapmaya gelince tık yok. Kuzey Kıbrıs'ı tanımak deyince, orası neresi benim haberim yok diyorlar. BM'de Kıbrıs konusu görüşülürken Türkiye aleyhine oy kullanıyorlar, sonra da milletvekilleri pişkin, pişkin gelip buraya ilişkiler bozulur, boru hattı, doğalgaz, gak guk diyorlar. Kardeşim önce Rusya'ya karşı gerçekten bir bağımzıslığınızı kazanın sonra Ermenistan'ın hamisi kim bir bakın, birde Türkiye'nin sizlere yaptığı kıyaklara bakın sonrada konuşun.

İçerideki siyasetçilerimize ve körü körüne milliyetçilik yapanlara sesleniyorum, Azeriler önce Kuzey Kıbrıs'ı tanısınlar bakalım hadi. Doğalgazı, bizede Rusya'ya verdiği fiyattan versinler, Nabucco'ya destek olsunlar. Yok öle üç köfte, beş kuruşa. Biz tarihten gelen kardeşlik bağlarının gereğini fazlasıyla yaptık, dönüp bir aynaya baksınlar artık zamanı geldi.



Hiç yorum yok: