8 Temmuz 2009

Geniş Aile Son Zamanlarda Seyrettiğim En Kaliteli Komedi

Geniş Aile

Bu gece Kanal D'de yayınlanan Geniş Aile adlı dizi uzun zamandır seyrettiğim en kaliteli dizilerden birisi. Adanalı dizisi iyi bir çıkış yapmış, ama devamında aynı çizgiyi sürdürememişti. Geniş Aile kadrosu ve konusu ile bu çizgisini uzun süre devam ettireceğe benzer.

Cevahir karakterini canlandıran Ufuk Özkan ilk bölümde dizinin lokomotif karakterlerinden olacağının sinyalini verdi. Zaten daha önce yer aldığı projelerde de canlandırdığı karakterleri ön plana çıkarmayı başarmıştı. Cevahir'in uğruna yuvasını yıkıp, Almanyalar'dan döndüğü uzatmalı ve küs olduğu eski sevgilisi Şuküfe karakterinde ise Zuhal Topla var. Cevahir'in kız kardeşinin sözlüsü saf öğretmen Mürsel rolünde ise İlker Ayrık başarılı tiplemelerine devam ediyor. Onu'da birçok başarılı projeden tanıyoruz. Dizide baba rolünde Rasim Öztekin, ailenin dedesini ve babaannesini ise Halit Akçatepe ve Tanju Tuncel canlandırıyor. Evin kızı Nazan rolünde Avrupa Yakasından tanıdığımız Bihter Dinçel, evin annesi rolünde ise Bizimkiler dizisinden tanıdığımız Mine Teber var.

Dizi ilk bölümündeki enerjisini ve sürükleyiciliğini korursa eminimki Avrupa Yakasının başarısını yakalar ve belkide geçer. Çünkü Avrupa Yakasındaki gibi her bir karakterin bir bölümü alıp götürmesi muhtemel. Senaristler de bnu yapabileceklerinin işaretini ilk bölümde verdiler. Geçmiş yıllardan farklı olarak yaz aylarında saat doldurmak için yayınlanan diziler olmayacak bu sene galiba. Kanal D bu yönde bir adım attı, bakalım diğer kanallardan nasıl cevap gelecek.

Hiç yorum yok: