8 Temmuz 2009

Dokunulmazlık

Ülkemiz, aramızda konuşurken demokrasi ile yıllar önce tanışmış olan, güçlü bir demokrasi kültürü geliştirmiş, modern bir ülkedir. Her türlü devrim yapılmıştır, halk'ta bunları sindirmiştir. Buraya kadar herşey normaldir, ama, işte bu ama herşeyi temelinden sarsıyor.

Evet ama, bizim şartlarımız farklıdır, Cumhuriyetimizin temelleri çok sağlamdır, kimse tarafından yıkılamaz ama... dışarıdaki dünya o kadar vahşidir ki bizim saf demokrasimizi orada bir hamlede ham yapacak olan canavarlar vardır, mesela irtica ve gericilik. Cumhuriyetimiz kurulduğu ilk günden beri bu sinsi düşmanlar pusudadır ve ilk fırsatta yönetimi ele geçirecekler ve bizi ortaçağ karanlığına geri götüreceklerdir. Dolayısıyla, dikkatli olmak ve gerekirse bu süreci durdurmak için müdahale etmek gerekir, bunun için gerekirse (sözde dokunulamayan) 2 bakan, 1 başbakan asılabilir bu göze alınması gereken bir risk'tir.

Ülkemiz'de yolsuzuluk iddialarının ardı arkası kesilmez, ama kimse elindeki belgeleri savcılıklara ulaştırmaz. Avrupa Birliği Uyum Yasaları çıkartılmaz, ama daha fazla özgürlük istiyoruz diye her platformda bağırılır, çıkartmak isteyenlerde engellenir ve ülkeyi yabancılara peşkeş çekmekle suçlanır. Bizim şirketlerimiz dünyanın herhangi bir ülkesinde iş alabilir, mülk sahibi olabilir, şirket kurabilir, ortak olabilir, satın alabilir, ama, ama yabancılar ülkemizde alamaz olmaz. Bilin bakalım neden? amaa, bizim şartlarımız farklı ya.

Yukarıdakine benzer onlarca talep ve bunları talep edenlerin, bu talepleri ile tam anlamıyla zıt eylemlerini görüp anlamak mümkün değilen, ülkedeki bütün sorunların çözümü Milletvekili dokunulmazlığına getirilip bağlanıyor. Üstelik bu dokunulmazlık darbeler ve muhtıralar ile defalarca kesimişken, yani bir anlamda içi boşken, bu talep, tam bir komedi değil de nedir? ülkemizde Askerlerin, askeri olmayan suçlarını sivil mahkemelerde yargılamak için kanun çıkartmak bile sorun oluyorken, bir çok üst düzey bürokratı yargılayamıyorken, özerk kurulların başındakilere dokunamıyorken, yukarıdaki tüm sorunlar Milletvekili Dokunulmazlığını kaldırmakla çözülecek.

Sonuç ülkemiz kalkınacaksa Milletvekili Dokunulmazlığının kaldırılması yeterli. Diğer dokunulamayanlar zaten dürüst varsayımımız var ya, işte burada da biz bir ama, diyoruz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Katılıyorum, bizdekinin adı demokrasi ama demokrasiyle uzak yakın alakası yok. Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor.

Adsız dedi ki...

Vatandaşa dokunmak serbest ama. Bunların hepsi aynı, laf var icraat yok.