20 Temmuz 2009

Blogger Post Gadget

Blogger Posting Gadget ile artık İGoogle ve Gmail'de oyuna dahil oldu.


Google'ın yeni eklentisi ile artık İGoogle ve Gmail üzerinden de blogunuza yazılarınızı gönderebileceksiniz.

Bunun için tek yapmanız gereken Blogger Post Gadget'ını İGoogle ve Gmail'e hesaplarınıza eklemek.

Blogger Post Gadget'ını İgoogle Hesabımıza ekleyelim.


Blogger Post Gadget'ını eklemek için linke tıkladığımız zaman karşımıza Add to Google (Google'a ekle) düğmesi gelecek.

Blogger Post Gadget
Bu ekranda dikkat etmemiz gereken tek şey, Blogger hesabımıza erişim için kullandığımız Google hesabı ile Google'da oturum açmış olmak. Blogger Post Gadget'ını ekledikten sonra artık İGoogle anasayfamızda kullanıma hazır, iyi yazılar.

Blogger Post Gadget'ını Gmail'e Eklmek


Blogger Post Gadget'ını Gmail'e eklemek için öncelikle Gmail ayarlarımızdan URL yoluyla Gadget Ekle ayarını etkin hale getirmeliyiz. Bunun için Gmail hesabımzla oturum açıyoruz. Hesabımıza eriştikten sonra Ayarlar'a tıklıyoruz.

Blogger Post Gadget

Ayarlara tıklayınca gelen ekrandan Labs sekmesine tıklıyoruz.

Blogger Post Gadget

Labs sekmesine tıklayınca gelen ekranda Add a Gadget by it's URL (URL ile Gadget Ekle) seçeneğini etkinleştiriyoruz. Normalde bu seçenek devre dışı olarak geliyor, etkinleştiri seçerek aktif yapmamız gerekli.

Blogger Post Gadget

Artık URL yolu ile gadget eklemek için Gmail ayarlarımızı tamamladık.

Blogger Post Gadget

Şimdi tek yapmamız gereken, Gmail hesabımıza erişip, ayarlar altından, gadget sekmesine tıklayarak eklemek istediğimiz gadget'a ait URL'i buraya yazmak (Ayarlar => Gadget Sekemesi ve burada URL ekleme kısmına, eklemek istediğimiz gadgeta ait URL'yi yazmak). Tüm işlemler boyunca dikkat etmemiz gereken şey Gamil hesabımıza bloggerda kullanığımız hesabımızla oturum açmak ve yukarıdaki ayaraları bu hesap altında tamamlamak.

Blogger Post Gadget

Gadgetınızı Gmail altına başarıyla eklediyseniz sol tarafta Blogger Post Gadget'ını göreceksiniz. Gmail görünüm ayarlarınıza göre konumu değişebilir. Burada artık gadgetımız hazır. Gmail altında artık, Blogumuzun Başlığı, gövde metini için bir alan, başlık için bir alan, etiketler için bir alan ile gönder ve taslak olarak kaydet düğmeleri ile minik bir ekranımız bizim için hazır bekliyor olacak.
Blogger Post Gadget

Bu makaleyi Kaynak göstermek şartıyla sitenizde/blogunuzda kullanabilirsiniz.

Atilla Çelebi


Hiç yorum yok: