13 Haziran 2009

Mehmet Topuz Transferi



Eveeet, zurna'nın zırt dediği yere geldik. Mehmet Topuz transferi ilk günden itibaren sürekli sürpriz gelişmelere sahne oluyor, şimdi de Fenerbahçe işi bitirdi deniyor. Basına ve internete yansıyan haberler artık Mehmet Topuz'un kesin olarak Fenerbahçe'ye imza attığını göteriyor, taraflara hayırlı olsun, bakalım gelişmeleri izleyip göreceğiz. Neticede kim alırsa alsın, iş çığırından çıktı ve maalesef gereksiz ve seviyesiz açıklamalar da arada yapıldı.

Transfer skandalı'nın ilk günlerinde Beşiktaş Kulüp Başkanı Sayın Demirören'in bir ezik tabiri olmuştu. Yanlış ifade ediyorsam özür dilerim ama cümle yaklaşık şöyle idi galiba "Beşiktaşlıyım diyen futbolcu Beşiktaşlı olacaktır. Onu başka takım alıyorsa kendilerinin ezikliği vardır." Bir kulüp başkanının en son sarfedeceği tarzda bir cümle bu bence. Hele Sayın Yıldırım Demirören'in bunu söylemesi olayı dahada komik hale getirdi. Komik hale getirdi çünkü Beşiktaş'ta oynayan futbolculara bir bakarsanız (Yususf, Rüştü, Nobre ve bir miktarıda ayrıldı veya futbolu bıraktılar) ne demek istediğim net olarak anlaşılır. Bu futbolcuların Fenerbahçeye gelirken ve oynarken Sayın Demirören'in muhtemelen (Mehmet Topuz'un bazı basın organlarına son 2 gündür yansıyan beyanlarından dolayı muhtemelen diyorum) Mehmet Topuz'a planlı bir şekilde söylettiği cümleleri, yukarıdaki eski Fenerbahçeliler kendiliklerinden defalarca söylemiştir, istenirse basından bulunabilir bu ifaedeler. Bundan daha önemlisi Sayın Mustafa Denizli için ne demişlerdi "Ben varken bu kapıdan içeri giremez" ama girdi, demek ki sözler çok anlam ifade etmiyor. Bu durumda öncelikle ezik kulüp tabiri çok çirkin bir ifade, ama bu tanımı doğru kabul edersek ezik olma durumu daha çok hangi kulübe uyuyor tartışılır.

Bu tarz transferlerin yapılmasına Futbol Federasyonu sessiz kalırsa 4 büyükler Anadolu kulüplerinden oyuncu almayı neredeyse bedavaya getirebilir, bu tehlikeye dikkat edilmesi gerekli. Giydir formayı, iki fotoğraf çektir, birkaç demeç verdir, bu oyuncu bizi istiyor, zaten doğuştan bizim takımı tutuyor, bunu almaya çalışmak şudur budur deyip işi bitiririler olan anadolu kulüplerine olur.

Ben olaya birde diğer tarafından bakacağım, bir kulüp ben çocukluğumdan beri X takımın taraftarıyım diyen ve bu beyanında samimi olduğuna inandığı bir futbolcuyu alamıyorsa ve transferi başka kulüp başkanlarının onayına kalıyorsa asıl ezklik bu olabilir mi?

Bence kulüp başkanları ifadelerinde çok dikkatli olamlılar zaten seyirciler dolmuş vaziyetteyken ve herhangi bir basit olay onların fitilini ateşleyebiliyorken bu kadar iddialı ifadeler kullanmak hoş olmuyor. Şimdi ne olacak Mehmet Topuz'da kaybetti, Beşiktaş'ta kaybetti, Fenerbahçe'de kaybetti, Kayserispor'da, Türk futbolu'da. Bir an önce bu iş çözülmeli ve kan davasına çevrilmeden unutulmalı yoksa bu iş çok can yakabilir.

Hiç yorum yok: