10 Eylül 2008

Türkiye 1 - Belçika 1

Maalesef bir milli maçta daha hüsrana uğradık. Sadece sonuç olarak değil, oyun olarak, teknik yönetim olarak, taktik olarak. Maalesef Avrupa Şampiyonasında gelen başarı!!! hataları ve eksikleri görmemizi engelledi. Düzeltmemiz gerekenleri, eksiklerimizi görmezden gelmemize, yapmamız gereken eleştirileri yapamamamıza, herşeyi görmezden gelmemize neden oldu.

Eğer yapmamız gerekenleri yapmaz isek, kendi kendimizi eleştirmez isek, hatalarımızı görmezden gelirsek, dokunulmazlıklar yaratırsak yine hüsran yaşarız.

Ben milli takımın başında yerli teknik direktör görmek konusunda önyargılı değilim. Mustafa hocada, Şenol hocada, Fatih hocada özveri ile görev yaptılar teşekkür ederiz. Kaliteli, kariyerli bir yabancı teknik adamın Milli Takıma çok katkı sağlayabileceğini düşünüyorum ve yabancı bir teknik adamın artık zamanı geldi diyorum.

Fatih Hocada daha fazla yıpranmamış olur, çünkü bu sonuçlar devam ederse olay daha da çirkinleşecek. Çünkü artık Fatih Hoca futbol dışındaki olaylara kaymaya TV'leri, gazeteleri suçlamaya başladı, neticede eleştiriler haksız olabilir ama sahaya çıkan futbolcuları, taktiği, kurguyu hazırlayan kişi kendisi ve oynanan futbolda ortada. Başarıyı sahiplenmek güzeldir, başarısızlıkta da aynı tavrı gösterebilmek gerekli.

Hiç yorum yok: