17 Eylül 2008

Medya'da Paralı Silahşör Varmı?

Geçenlerde basına yansıyan bebek balıkçısının detayları ortaya çıkmaya başladıkça bu sorunun cevabıda netleşiyor.

Bebek Balıkçısında Yalçın Doğanla Yemek Yiyen Ahmet Hakan'ın yüksek perdeden patronu Aydın Doğan'ı eleştirdiği ve bu eleştirileri orada bulunan Suna Vidinli'nin duyması ile aslında bazı yazarların patronlarının konuşmalarını ve açıklamalarını yeterli bulmadıkları, ama bunu köşelerine aktarmadıkları gibi bir sonuç ortaya çıkmıştı.

Üstelik Ahmet Hakan'ın aniden Başbakan'a olan tavrı çok sertleşmiş, aynı grupta yazan arkadaşlarının başbakan'ın tavrı için yaptıkları tanımdan yola çıkarsak çizmeyi aşmış, öfkesinin kontrolüne girmişti. Peki Ahmet Hakan'ı bu kadar öfkelendiren neydi? Eminim yakında ortaya çıkar, son zamanlarda hiçbir şey gizli kalmıyor.

Gelelim Deniz Feneri davasına, daha öncede söylediğim gibi "Dağ fare doğurdu" itham var delil ve belge yok. Türkiye'deki bazı medya grupları yolsuzluk rakamlarını anlatırken 100 milyar Euro gibi rakamlara kadar çıkmıştı. Merak eden dava sonucunu çeşitli grupların gazetelerinden bulup okur. Farklı verilen haberleri süzgeçten geçirir ve neye isterse ona inanır. Ama dediğim gibi dağ fare doğurmuştur. Bence bahsedilen rakamlar bir grup için Türkiye'de iddia edilen yolsuzluk rakamları yanında devede kulak kalır. İnsanlar yolsuzlukla suçlanan herkesi, her grubu araştırıp haber yapamazlarsa inandırıcıda olamazlar.

Kıssadan hisse, herkes dümenini kurmuş, işini yürütüyor ne zaman tekerine çomak sokuldu bas bas bağırıyor. Ben dürüstüm ama çalıştırmıyorlar diye, artık Türk insanına hakaret emeyi bırakın lütfen, ayıp oluyor.

Hiç yorum yok: