16 Eylül 2008

Ana Muhalefet ve Yandaş Medya !!!

Türkiye'de garip birşeyler mi yaşanıyor, yoksa ben mi bazı lşeyleri anlayamıyorum? Ülkemin güzide ve duayen gazetecileri Hükümete ver yansın etmekte yeterli ve/veya yetersiz delillerle suçlama yapmakta kendilerini haklı görüyorlar ve bunun basın özgürlüğünden kaynaklandığını söylüyorlar. Tamam bu doğru yanlış tartışmaya bile gerek yok, herkesin görüşü kendince doğrudur. Yolsuzluk olduğuna inanıyorsa ve delilleri yeterli görüyorsa yayınlar.

Benim anlayamadığım ve anlmakta zorlandığım, neden bu bizim cesur ve dürüst bildiğimiz gazeteciler kendi patronları hakkında ortaya atılan iddiaları (tonla) incelemiyor, haber yapmıyorda ne zaman söz konusu gazete, tv, v.b. bir şekilde ayrılırlar veya kovulurlarsa haber yapıyorlar? (Bir kaç tane kendisi ayrılan hariç, zaten bunlar da yaşananları içine sindiremediği için ayrılıyor sonradan anladığım kadarıyla.) Yoksa özgür değiller mi? Onlarda mı birşeylerden korkuyor. Bu inanırıcı olmuyor. Şahsen ben bu gzaeteciler hakkında kafamda yarattığım imajın yanlış olduğuna inanmaya başladım. Hele Almanya'da ki davaya olan tavırları ile Ergenekon'a olan tavırları bunu iyice pekiştiriyor bende.

Bir tarafta Türkiye'de Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı, bence çok daha derin, hazırlıklı ve net deliller (dinleme kayıtları, bilgisayar kayıtları, yazışmalar, ses kayıtları, ifadeler, bağlantılar, msn yazışmaları) ortaya koyuyor, diğer tarafta Alman sözde hukukçular. Bence asıl Almanya'da yaşanan tam bir rezillik. Sanki yeni bir şeymiş, suçmus, ciddi bir delilmiş gibi fotoğraf ve video göstererek akıllarda şüphe yarat, sonra çık kendini yalanla ve ne Türk, ne Alman hükümetinden ve yetkililerinden bize baskı yok de, o zaman ne diye gösteriyorsun, amacın ne açıkla, madem bağlantı kuramadın, niye insanları zan altında bırakıyorsun. İsimler ver şüphe yarat, ama, sonra çıkıp bunlara ödeme yapıldığını gösteren bir belge elimizde yok de, bunların suçu kanıtlamakta ne fayda sağlayacağını açıklama, amacını izah etme, sıkıyorsa bunu bir de Amerkan Başkanı veya bir AB ülkesi hükümeti için yap, muhtemelen mahkeme heyetinde Türklere antipati ve önyargı var, başka şeyleri düşünmek istemiyorum çünkü. Herhalde Almanya'da da suçu kanıtlamak için şüpheler kullanılmıyordur, diğer tüm modern batı hukuk sistemlerinde olduğu gibi. Sonra itirafçı ayrı bir komedi, herhalde parayla tutsan ancak bu kadar iyi olur du, resmen, tetikçi gibi bir itirafçı, her tarafa saldırıyor (ben olsam kayıp paralar için söz konusu şahısadan şüphelenir ve onu ve onun ilişkilerini, kişiliğini takibe alırdım, ne kadar güvenilir biri) adam, herkesi suçluyor, ama belge ortaya koyamıyor, (gariptir ki belge sunamayan bu kişi muhasebeden sorumlu bir kişi aynı zaman da, ben olsam kendimi temize çıkaracak belgelerin kopyalarını alırdım) asıl komedi budur ve bunu haberlerine manşet yapıp Ergenekon'u küçük görenlerin yaptığıdır. Göreceksiniz Almanya'da ki olay, "dağ fare doğurdu" lafının tam bir yaşanan örneği olacak.

Sonuç olarak Ergenekon Almanyada yaşanan komdiden daha ciddidir ve anlatıldığının yarısı kadar bile büyük çıksa Cumhuriyet tarihinin entrikacılar ve darbeciler ile en büyük hesaplaşması olacak. Bu büyük olayın, Almanya'da ki sözde skandal'ın gölgesinde kim vurduya gitmesi bence çok büyük kayıp.

Lütfen, Alman savcı, yargıç ve polis müfettişine gösterdiğiniz hoşgörüyü, bunların iddialarına atfettiğiniz önemi, verdiğiniz değeri, kendi savcı, hakim ve polisinizede gösterin. Ergenekon'u ortaya çıkarmak için neleri riske attıklarını, ne tür bir tehdit ve tehlike ile karşı karşıya kaldıklarını bir düşünün, en azından mesleki açıdan ne tür bir tehdit (şemdinli savcısına yapılan) yaşadıklarını görün., sonra suçlamaya kalkın. Lütfen biraz kendi insanınıza değer verin.

Sonuç olarak Ana Medya grubu ve muhalefetin ittifakı ne sonuç verecek göreceğiz. Hükümet başarılı olmayabilir ama, muhalefet ve ana medya tamamen sınıfta kalır. Hele geçmişi bir hatırlayın, bunlar birbirlerine neler demişlerdi, şimdi neden bunları demekten vazgeçtiler ve adı konmamış bir ittifak içindeler, yolsuzluk iddiaları sadece deniz feneri değil ama sadece deniz feneri manşette diğer yolsuzluklar küçük punto köşe buacak saklanıyor, yorumu size bırkmak en iyisi galiba.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kardeşim, bu ülkede hükümetle ilgili olumlu yayın yapanlara yandaş medya yaftası yapıştıranlar, dönüp bir kendilerine baksınlar. Muhalefet ile Medyanın Amiral Gemisi dedikleri bazı yayın organlarının ilişkisi ne, hani kendi deyimleriyle üç maymunlarımı oynuyorlar. Muhalefet onların açıklarını görmüyor, duymuyor, bilmiyor, onlarda muhalefetin açıklarını aynı şekilde görmüyor, duymuyor, bilmiyor. Kaymaklı kadayıf yani.