22 Ocak 2010

Uzay 2999 Bilim Kurgu Fantazisi

Bundan tam 989 yıl sonrası (neden 989, çünkü yıllar önce "Uzay 1999" diye bir dizi vardı, buda onun üst versiyonu oluyor, yani Uzay 2999) dünya artık küresel olarak ısınacağı kadar ısınmış, o kadar ki, yumurta tavuğun götünden haşlanmış olarak çıkıyor, asfalta yumurtayı kırdım iki dakkada pişti işi lafontenden masallar arasına katılmış, o derecede ısınmış dünya yani. 100 yıl kadar önce, şanslı olan birkaç kişi yumurtayı kırıp asfaltta pişiyomu diye deneyebilmiş, ama onları da halk linç etmiş, onlar normal olan son yumurtalardı, ne bok yediniz siz geri zekalılar babından. Lafı uzatmayalım biz Türk milleti'de bu geçen süre içinde bi şekilde ilim ve fenle uğraşan gelişmiş, ileri bir toplum olmuşuz (komik değil mi, bundan dolayı bilim KURGU'ya zaten)

Gelişmeye gelişmişiz ama bazı şeyler aynı kalmış, hiç değişmemiş. Mesela, gelecekte galaksiler arası çalışan, uzay dolmuşu şoförlerinin çoğunluğu bizden. Bu arkadaşlar bir sefer fazla atacam diye, geçmiş zamandaki (yani aslında bugün oluyor, çok karışık bi yazı olacak galiba) meslektaşlarının hatalı sollamaları ile yarattıklar sanal kahraman Trafik canavarı'nı, yaptıkları hatalı boyutlar arası atlayışlar ile gelecekte de var etmeyi, hatta galaksiler arasında bir şöhret yapmayı başarmış olan, istikrar abidesi bir tür olarak gelecekte de halan varlar. Bu özelliğimiz ile geçmişte (yani bugün, çok sevdim bu tarih saçmalığını heheh)uğradığımız vize muamelesine, sebep olduğumuz zincirleme mekik kazalarının şöhreti nedeniyle halan muhatap oluyoruz. Hatta bu konuda galaksiler arası bir rekorumuzda var "Tüm Galaksi'de Vize Uygulanan Tek Dünya Ülkesi Rekoru". Sevindirik olun diye yazıyom, torunlarınız artık Avrupa Birliği, ABD, Kanada, Almanya tarak kürek, falan filan gibi ülkelere vizesiz girebiliyorlar, Dünya bir konfederasyon olduğu için mecburen vizesiz alıyorlar bizi.

Uzay 2999 bir başka açıdan da bizi Galaksiler arasında meşhur ediyor. Geçmişte (yani bugünki zaman oluyor) erkeklerin Ukrayna, Rusya gibi ülkelere yaptıkları kültürel seferlerin yerine, 2999 yılında sadece kadınların yaşadığı gezegenlere düzenlenen ve bu karılar nasıl ürüyor, neden hiç erkek yok, acaba bize bişey düşermi gibi bilimsel adlar takılan araştırma gezileri bizi acayip meşhur ediyor. Tabii bu gezilere katılan torunlarımız, bu gezegenlerdeki canlıların görüntüsünün kadın olmasına rağmen, bunların aslında çift cinsiyetli uzay canlıları olduğunu anlaması bizi uzay camiasında madara ederek şöhret yapan olayların başında geliyor. Bu gerçeği öğrenene kadar bayağı bir vatan evladını iyi ediyor bu çift cinsiyetli kancıklar.

1 yorum:

Magazin dedi ki...

Güzel bişeye benziyo izlemek lazım