18 Ekim 2009

Google Squared Nedir

Google'ın Yeni Bombası Google Squared

Google Squared
Google bir süreden beri üzerinde çalıştığı yeni projesi Squared'de sonuç alamaya başladı.

Google henüz geliştirme aşamasında olan Squared projesi ile, internette yaptığımız arama sonuçlarını tablolar haline bize sunmayı planlıyor. Proje başarıyla sonuçlandırılırsa arama alışkanlıklarımız değiştirmek zorunda kalacağız. Squared aslında internet ortamında insanlar tarafından hazırlanan wiki türü sitelerde yapılan işi yapacak. Google Squared henüz deneme aşamasında ve sonuçlar şu an için yeterli değil ama bu hali ile bile kullanmak sizi birçok zahmetten kurtarıyor.

Google Squared ile arama yapmak için http://www.google.com/squared/ adresine girip, aradığınız kelimeyi girmeniz yeterli, Gogole Squared bulduğu sonuçları size tablo halinde getiriyor, siz tablonun sütun ve satırlarına eklemeler ve çıkartmalar yaparak arama sonuçlarınızı özelleştirebiliyorsunuz. İsterseniz arama sonuçlarını CSV ve Google Spreadsheet (dolayısı ile excell) formatlarında dışarıya aktarabiliyorsunuz.

Squared tahminimce Microsoft'un akıllı Arama Motoru diye cilalayıp, allayarak, pullayarak bize sunduğu MSN Search'ün rötuşlanmış hali olan Bing'e bir karşılık. Bing koparılan yaygarayla orantılı bir patlama yapamadı. Zaten Google'ın, Binge olan üstünlüğünü kendi başınıza yapacağınız basit bir arattırma testiyle bile çok rahat görebilirsiniz. Squared projesi'de başarılı olursa Microsoft'un Arama Motorları piyasasına girme planları iyice zorlaşacak.

Sonuç olarak Google yine farklı birşey deniyor, bu yenilik tutarsa Google zirvede biraz daha yalnız kalacak demektir.



Hiç yorum yok: