19 Ekim 2009

Google İle Arama Sonuçlarınızdaki PDF Sorununa Son

Google'dan PDF Açma Sorununa Çözüm


Google arama özelliklerinde bir süredir sınırlıda olsa devam eden bir desteğini, daha da geliştirdi. Google bir süredir arama sonuçları arasında gelen PDF formatınıda açıyor.

Google'ın daha önce sınırlı destek verdiği bu özellik daha da geliştirildi ve artık PDF formatındaki sonuçların büyük çoğunluğunu açabiliyor. Adobe Reader veya benzeri tarzda bir PDF programı kurulu olmasa bile PDF dökümanlarını açmanızı sağlayan bu özellik daha önceden, arama sonuçlarının altında HTML formatında göster ve PDF formatında göster tarzında sınırlı olarak sunuluyordu ve bazı sıkıntıları vardı. HTML formatında gösteri seçtiğinizde Google'ın HTML yorumlayıcısı PDF'in tablolarını ve bazı biçimlendirme özelliklerini yorumlamada sorunlar yaşıyordu ve açılan görüntü orijinal ile bire bir aynı olmuyordu. PDF olarak göster veya aç dediğinizde ise sistemnizde kurulu bir PDF okuyucu programın kurulmuş olmasını istiyordu yoksa dosyaları açamıyordu.

İşte bu sorunları çözmek için Google yeni bir uygulamayı başlattı. Quick View adı verilen bu uygulama ile sisteminizde PDF okuyucu bir program olmasa bile, Google kendi PDF yorumlayıcısı sayesinde PDF formatındaki programları sorunsuz olarak açabilecek. Google şu anda bu yöntem ile arama sonuçlarında gelen PDF'lerin yarısından fazlasını sorunsuz açabiliyor.


Hiç yorum yok: