31 Temmuz 2009

Youtube ve Diğer Sitelerden Video Kayıt Etme

Firefox ile İnternette İzlediğiniz Videoları Bilgisayarınıza İndirin


İnternette gezerken karşılaştığınız ve hoşunuza giden bir videoyu bilgisayarınıza indirmek istediniz, ama baktınız ki söz konusu videoyu bilgisayarınıza indirmek için bir link yok. İnternete dünyanın parasını ödeyen bir ülkenin inasanı olarak, her izlemede (tam doğru olmasada) kotanızdan gitmemesi için hoşlandığınız videoyu bilgisayarınıza indirip istediğiniz zaman tekrar izleyebilirsiniz. Peki ama nasıl? Sağolsun bu konuda da Firefox ve eklentileri birçok alternatifi bize sunuyor. Biz burada bu alternatiflerden DownloadHelper adlı eklentiyi anlatacağız.

Not, lisans ve telif hakları gibi konulara dikkat ediyoruz ve sadece paylaşımı serbest olan videoları indiriyoruz tabiiki.

İlk olarak yapmamız gereken şey, DownloadHelper isimli eklentiyi Firefox'a kurmak olacak. (eğer Firefox kullanmıyorsanız artık yükleme zamanı gelmiş demektir) Firefox'a eklenti kurmak kolay bir süreç hemen başlayalım.

Firefox Browserımızı başlatıyoruz, menülerden ARAÇLAR => EKLENTİLER seçeneğine tıklıyoruz.

Youtube ve Diğer Sitelerden Video İndirme


açılan pencerede EKLENTİ EDİN'i seçiyoruz.

Youtube ve Diğer Sitelerden Video İndirme


arama kutusuna Video DownloadHelper yazıp aratıyoruz. Arama sonuçları arasında Video DownloadHelper'ı buluyoruz ve Firefox Uygulamasına Ekle düğmesine tıklıyoruz.


Youtube ve Diğer Sitelerden Video İndirme

Firefox uygulamayı Firefox'a eklemeden önce bir güvenlik ikazı yapacaktır. Yalnızca güvendiğiniz eklentileri kurmanız yönünde. Eklentiyi kurmak istiyorsanız tek yapmanız gereken Firefox geri sayımı bitirince Şimdi Kur düğmesine tıklamak olacaktır.

Youtube ve Diğer Sitelerden Video İndirme

Firefox DownloadHelper eklentisini kurma işlemini bitirdikten sonra kurulan eklentinin aktif olabilmesi için Yeniden Başlatmanızı isteyecektir.

Youtube ve Diğer Sitelerden Video İndirme

Firefox'u yeniden başlattıktan sonra artık DownloadHelper eklentisi Firefox araç çubuğundaki yerini almış olacaktır.

Youtube ve Diğer Sitelerden Video İndirme

Ekelntimizi kurduk gelelim Youtube ve benzeri sitelerden video indirmeye. Bir web sayfasını açtığımız zaman ilgili sayfada indirilebilecek bir video var ise eklentimiz varsayılan ayar olarak kendiliğinden hareketlenecek ve etrafında dönmeye başlayacaktır. Buradan siz indirmek için bir video veya ses/görüntü dosyası olduğunu anlayabilirsiniz. Varsayılan ayarlarında hareketlen seçili değil veya sizde farklı gelmiş ise, indirmek istediğiniz videoyu tıkladığınız zaman DownloadHelper bir kaç saniye içinde (genelde daha da kısa sürede) bu videoyu veya ses/görüntü dosyasını algılayarak hareketlenecektir. Artık tek yapmanız gereken DownloadHelper ikonun yanındaki oka tıklamak ve videoyu sisteminize kaydetmek. DownloadHelper aracılığı ile video v.b. dosyaları indirirken bunları dönüştürebilirsinizde.

Youtube ve Diğer Sitelerden Video İndirme


Bu makaleyi kaynak belirtmek kaydı ile sitenizde/blogunuzda yayınlayabilirsiniz.
Hazırlayan : Atilla Çelebi


Hiç yorum yok: