25 Haziran 2009

Bing Site Ekleme

Bing Arama Motoruna Sitenizi veya Blogunuzu Nasıl Eklersiniz

Bing arama motoru beta olarak hizmete açıldıktan sonra, insanlar gördüler ki Bing, Google için ciddi bir rakip olabilir. Bunu görüpte sitesini/blogunu Bing'e eklemeyi düşünen ama bir türlü nasıl yapılacağını bulamayan arkadaşlara faydası olabilir düşüncesi ile oldukça basit bir anlatımla sitenizi/blogunuzu Bing Arama Motoruna nasıl ekleyeceğinizi anlatmaya çalışacağım.

İlk yapmanız gereken Bing Webmaster adresine gitmek olacak, bunun için kullanacağımız adres : http://www.bing.com/webmaster adresi olacak. Bu adrese tıkladığımızda karşımıza Webmater Center gelecek
Bing Webmater Tools

Yukarıda gördüğünüz resimde "Sign in to use the tools" yazan düğmeye tıklayarak Web Mater Tools kısmına giriş yapıyoruz (eğer bir kullanıcı hesabınız yoksa kayıt olmanız gerekecektir). Giriş yaptıktan sonra karşımıza sitemizi/blogumuzu eklemek için gereken işlemleri yapmak üzere site ekleme ekranı gelecek.
Bing Site Ekleme

Yukarıda Bing site ekleme ekranını görmektesiniz. Burada Web Address yazan kısma sitmizin/blogumuzun tam adresini yazıyoruz. Site Map Address yazan kısma ise sitemizin/blogumuzun site haritasının adresini yazıyoruz. En alttaki Web Mater E-mail adresine de webmaster e-mail adresini yazıp gönderiyoruz.

Yukarıda anlattığımız tüm adımları tam ve doğru olarak gerçekleştirdi iseniz şu anda sitenizi doğrulamak için meta etiketi veya XML doğrulaması için gerekli kodları gösteren sayfaya ulalşacaksınız. Artık tüm yapmanız gereken bu kodları sitenize eklemek. XML doğrulaması yapmak isteyenler XML kodunu sitelerinin root klasörüne bu kodu ekeleyerek doğrulama işlemini yapabilirler, meta tag kullanmak isteyenler ise meta doğrulaması için olan kodu Blogger hesaplarına girdikten sonra doğrulama yapmak istedikleri sitenin
<head> </head>
etiketleri arasına Meta Tag Doğrulama kodunu ekelyerek sitelerini bing'e ekeleyebilirler.

Bing’e Ping Atmak için ise aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz:
http://www.bing.com/webmaster/ping.aspx?siteMap=[your site map link]
Örnek verecek olursak : http://www.bing.com/webmaster/ping.aspx?siteMap=http://tvalemi.blogspot.com/feeds/posts/full/

Umarım faydalı olur. Bol okuyuculu güzel günler dilerim.

Atilla Çelebi

Hiç yorum yok: