13 Aralık 2008

Baros Eskiden Neciydi?

Galatasaray'lı oyuncu neredeyse her maçta ya elle kendisine avantaj sağlıyor, yada gol atıyor ve hakemler bunu yiyor.

İlginç bir ülkeyiz çok değil bir kaç yıl önce Anelka elle golattı diye kıyameti kopardık, şimdi adamın birisi çıkıyor hentbolcu gibi ya topu elle düzeltip gol atıyor, yada direkt elle golü atıveriyor, ama ne spor medyasından ne diğer klüplerden (Fenerbahçe dahil) tepki yok.

En son Gençlerbirliği - Galatasaray maçında diğer bir kötü alışkanlığı olan kendini atıp hekemi enayi yerine koyup penaltı almaya çalıştı, haekm penaltıyı vermedi ama sarıyı da çıkartamadı, sonra hentbolculuktan gelen alışkanlıkla topu elle düzeltti ama buradada sarı gösteremeyen hakeme inat Baros sarı kart görmek için ısrar edip hakeme ısrarla ve abartılı itiraza devan edince (hakem sarı göstermemek için neredeyse yalvardı) artık hakemde daha fazla idare edemedi ve sarı kartı gösterdi.

Ne diyelim bazı taıkların hiç kendini yere atmayan, hakemi yanıltmak için yan yollara sapmayan, hakemin işini zorlaştırmayan oyuncuları ne hikmetse penaltı alamazken, baros ve lincoln gibi hakem için zor adamlar (yani ceza alanı içinde kötü niyetli olan) çok kolay penaltı alabiliyor.

Sonuç olarak MHK hakemlerine hangi futbolcuların kötü niyetli olduğunu daha kolay anlayabilmeleri için tekrar tekrar eğitimler vererek bu hataları minimuma indirmeli. Yoksa haksız rekabet olacak hem şampiyonluğa oynayan takımlar için hem düşme hattındaki takımlar için.

Hiç yorum yok: