14 Ekim 2008

Müjde İnternet Ucuzluyor

İnternette vergi iniyor
Özel sektörün mobil iletişimdeki yüzde 60’ı aşan vergilerin düşürülmesi talebine sıcak bakmayan Maliye Bakanlığı, sabit ve mobil internette Özel İletişim Vergisi’nin (ÖİV) kaldırılmasına yeşil ışık yaktı.

[Özel sektörün mobil iletişimdeki yüzde 60’ı aşan vergilerin düşürülmesi talebine sıcak bakmayan Maliye Bakanlığı, sabit ve mobil internette Özel İletişim Vergisi’nin (ÖİV) kaldırılmasına yeşil ışık yaktı.]

Ulaştırma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı, mobil internette yüzde 25, sabit internette yüzde 15 olan ÖİV’nin 5’er dilimlik kademeler halinde kaldırılmasında uzlaştı.

CEP TELEFONUNA YOK

Türkiye’deki mobil telekomünikasyon sektörü üzerindeki vergi yüküne ilişkin bir rapor dün Ankara’da açıklandı. Burada konuşan ve cep telefonu üzerindeki vergilerin indirilmesi konusunda Maliye Bakanlığı ile uzlaşma sağlanamadığını açıklayan Telekomünikasyon Kurulu İkinci Başkanı Galip Zerey, “Cepte vergi indirimi ve Hazine payının kaldırılması taleplerimiz daha önce reddedildi. Ama internet konusunda anlaştık. Sadece KDV kalacak” dedi. Turkcell Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler de, vergi indiriminin mobil telekom sektöründe devrim yaratacak üçüncü nesil lisanslaması öncesinde gerekleşmesi halinde yabancı yatırımcıların büyük ilgisini çekeceğini söyledi. Raporu hazırlayan Londan Business School Profesörü Leonard Waverman ise Türkiye’nin dünyada mobil iletişimde en yüksek vergi alan ülke konumunda olduğunu ve cepteki tüm vergilerin kalkması durumunda 8-9 sene sonra Maliye’nin gelir kaybının ortadan kalkabileceğini anlattı.
14.10.2008 Bugün

Hiç yorum yok: