16 Ekim 2008

Milli Takım Fatih Terim Futbol Federasyonu ve Türk Halkı

Fatih TerimTürk Milli Takımı Avrupa Şampiyonasında öyle veya böyle birşeyler yapınca herkes bunun planlı, organize ve bilinçli bir çalışmanın bir programın sonucu gelmiş başarı olduğunu düşündü galiba, yada aksini düşünse bile, hainlikle suçlanmaktan korktuğu için farklı konuştu.

Milli takımımız dün 13 gol yemiş bir takımı yenmeyi bırakın, gol atamadı ve bizim federasyonumuz Fatih hocanın maaşına zam yaptı. Dünyada bir tek Türkiyede bu olabilirdi ve oldu. Acaba Fatih Hocaya maaşına zam yapmıyorum, hatta alınan sonuçlardan sonra maaşını yarı yarıya düşürdüm dense daha iyi olmazmıydı. Durum ortada, Türk Milli Takımının başındaki hocası, yerli basınla kavgalı, yabancı basınla kavgalı, rkipleriyle ilişkisi ortada (İsviçre maçı,Belçika maçı), eskiden arkasında duran insanlar bile artık o kadar açık destek vermiyorken, Federasyon akıllara ziyan bir maaşla kontratını uzatıyor. Bari yaptılar bir kıyak sözleşmeye kendilerinin elini kolunu iyice bağlayacak bir kaç madde koysunlarda (başarısızlık bağıra bağıra gelirken) sözleşmeyi fesih edince hoca ve ekibi madur olmasın, sözleşme parasını, hatta fazlasını alabilsin, nasıl olsa federasyonun parası bol.


Sayın Futbol Federasyonu yetkililerine soruyorum; dünyada kriz nedeni ile büyük şirketlerin üst düzey yöneticileri, firmalarıyla oturup pazarlık ederek, maaşlarının ve diğer haklarının bir kısmından vaz geçerken hangi, mantıkla bu zammı yaptınız. Ortada size göre nasıl bir başarı var. Yunanistan avrupa Şampiyonu oldu hiç futbol oynamadan, bizde hiç futbol oynamadan avrupa da sizce başarı olan üçüncülük elde ettik. Seyirci Milli Takımın maçlarını izlerken sinir krizi geçiriyor. Hoca ise futboldan memnunki geldiğinden beri, bu ne olduğu belli olmayan şeyi devam ettirip, bize futbol diye sunuyor. Kadromuz, oyun stilimiz, taktiğimiz, planımız hiçbir şeyimiz belli değil ve her geçen gün birşeyler daha kaybediyoruz.

Takımın eksikleri var diyorlar, avrupada oynayan, takımlarında başarılı olan ama Milli Takıma çağırılmayan futbolculara bir bakın (Fatih Tekke, Gökdeniz, Yıldıray Baştürk), bırakın avrupayı ülkemizde bile birçok alternatif Fatih Hoca'nın takıntıları yüzünden takımda yok.

Neticede bugünkü gazetelerde insanların yorumlarını okumak yeterli, çoğunluk ödenecek olan maaşta benim bir kuruşum varsa helal etmiyorum diyor. Federasyon kararını birkez daha gözden geçirmeli bencede. Sonuçta Milli takım hiç iyi futbol oynamıyor. İspanya maçlarında hezimet gelirse bu halka yazık olur. Önemli olan önceden tedbir almaktır. Ersun hocaya tahammül edemeyenler bu futbola nasıl sabrediyor anlamak güç.

Milli Takım daha fazla kan kaybetmeden tedbir alınsın. Avrupa şampiyonasında yabancı ülklerin takımlarında futbol oynayan yetenekli Türk oyuncuları görünce yüreğiniz sızlamadı mı benim sızladı. Bunlar farkında olmadığımız kayıplarımız, 2 puanı diğer maçlarda telafi edebiliriz ama kaybettiğimiz bu genç yetenekleri telafi edemeyiz.

Hiç yorum yok: