3 Eylül 2008

Yenilikleri, Artıları ve Eksileriyle Google Chrome


Google'ın yeni silahı Chrome mercek altında: Artılar, eksiler, testler ve çok özel bir video...
Video: Google Chrome'un hikayesi

Bu konuda okuyacaklarınız:

1-Yenilikleri, artıları ve eksileriyle Chrome
2-Chrome: Sade ama kullanışlı
3-Sekmeli pencereler
4-Gayet hızlı ve stabil
5-Chrome'un web geçmişini temizleme
6-Chrome ile dosya indirme
7-Ardınızda iz bırakmayın
8-Pop-up engelleme ve phising koruması
9-Benchmark: SunSpider JavaScript işleme
10-Sonuç: Google, Chrome ile iyi başladı

Web tarayıcıları arasındaki rekabet gün geçtikçe daha çok kızışıyor. Bir zamanların vazgeçilmezi olan Microsoft Internet Explorer, artık yerini yavaş yavaş yeni arkadaşlarına bırakıyor. Her ne kadar bu tarayıcılar şimdilik Internet Explorer'ı tahtından edemediyse de yakın gelecekte web tarayıcı pazarının çok farklı bir boyuta taşınacağına şüphe yok. Zira CHIP Online olarak size sıcağı sıcağına sunduğumuz haberlerde, Google'ın da web tarayıcı pazarına Chrome ile girdiğini duyurmuştuk.

Microsoft'a her bakımdan rakip olan ancak web tarayıcısı konusunda Internet Explorer ve türevlerine bağımlı kalan Google, Chrome ile buna bir son vermek niyetinde. Bilindiği gibi yapılan birçok araştırma, halen web tarayıcı pazarının liderinin IE olduğunu ortaya koyuyor. Google'ın hizmetlerinin birçoğuna ise bu tarayıcılar sayesinde erişilebiliyor. Hal böyle olunca Google, bugüne kadar aslında bir bakıma Microsoft'un eline muhtaç durumdaydı.

Şimdiyse Chrome ile hizmetlerini kendi web tarayıcısıyla kullanıcılarına ulaştırmak isteyen Google, dün kullanıcılarına ilk beta sürümü sundu. Şimdilik sadece Windows XP ve Vista için sunulan Chrome, yakında Linux ve Mac OS için de hazır hale gelecek.

İncelemeyi okumaya başlamadan önce, buradaki videoya mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.

CHIP Online editörleri Google'ın bu yeni web tarayıcısını mercek altına aldı ve kullanıcılara sunduğu fonksiyonları tek tek inceledi. İşte A'dan Z'ye Google'ın yeni bombası Chrome...

İndirin/download: Google Chrome Beta (Windows Vista / XP)
Video: Google Chrome'un hikayesi


Chip online'da yayınlanan araştırmanın devamını okumak için tıklayın...

Hiç yorum yok: