8 Eylül 2008

Bozuk Rar'lı Dosyaları Onarma II

www.quickpar.org.uk adresinden indirebileceğiniz Quickpar, bozuk sektörlere sahip RAR dosyalarını onarmaya yarayan ücretsiz bir yazılım.

RAR dosyalarını onarabilmek için, çoğu web sitesi ya da Usenet sunucularında RAR dosyaları ile birlikte sunulan PAR2 dosyalarına da ihtiyaç var.

1 adım RAR dosyası onarma
QuickPar isimli yazılımı sisteminize kurduktan sonra PAR2 dosyaları ön tanımlı olarak bu program ile açılmaya başlayacak. PAR2 dosyalarına çift tıklayarak yazılımı çalıştırıp, dosyaların bağlı olduğu RAR dosyalarını taratın.

2 Bozuk olan dosyalar sarı renkte görüntülenecek. Tarama işlemi tamamlandıktan sonra bu dosyaları onarmak için “Add” butonuna basıp gerekli PAR2 dosyalarının yolunu gösterin. Ardından Repair tuşuna basarak dosyaları onarın.

3 İsterseniz tarama işlemi sırasında “Auto Repair” onay kutusuna tıklayarak onarma işleminin otomatik gerçekleşmesini de sağlayabilirsiniz. Monitor onay kutusuna tıklamanız halinde ise QuickPar, indirdiğiniz yeni dosyaları da otomatik olarak tarayacaktır.

4 Onarım işlemi başarıyla tamamlandıktan sonra QuickPar, onarılmış dosyaları son kez kontrol ederek onay verecek. Bundan sonra blokları tamamlanmış, onarılmış RAR dosyalarını yine Winrar ile kolaylıkla açabilirsiniz.

Hiç yorum yok: