26 Ağustos 2008

Human Race İstanbul

Human RaceDünyanın en büyük spor organizasyonu "Human Race" 25 ayrı ülkeden yaklaşık bir milyon kişiyi aynı gün sporla buluşturacak. 31 Ağustos 2008 günü tüm dünyayla birlikte İstanbıulda'da koşulacak olan "Human Race İstanbul" organizasyonu Birleşmiş Milletler tarafından Medeniyetler İttifakıprojesi kapsamına alındı. Akşam 20:00'da Boğaziçi Köprüsün'de gerçekleşecek olan koşuda 10.000 kişi Asya'dan Avrupa'ya koşacak. Yarışın sonunda ise Kenan Doğulu Kuruçeşme Arena'da bir konser verecek.

Birleşmiş Milletlerin desteklediği “Medeniyetler İttifakı” projesi kapsamına alınan Human Race İstanbul koşusuna katılmak için ön kayıtlar www.nikeplus.com adresinden yaptırılabilir.

Ön kayıtlarını websitesinden yaptıran katılımcılar, Temmuz’un üçüncü haftasından itibaren İstanbul’daki Nike Satış Noktaları’ndan,
içinde özel tişörtleri, koşu çipleri ve Kenan Doğulu konserini izlemelerini sağlayacak bilekliklerinin bulunduğu “Human Race Koşu Paketi”ni alabilecekler.

Human Race, sporun ve müziğin ötesinde farklı bir amaca da hizmet ediyor. Proje kapsamında, Türkiye’deki koşuya katılacaklardan alınan 10 YTL tutarındaki başvuru ücreti, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Atletizmi Geliştirme projesine aktarılıyor. Nike ayrıca, her katılımcının kendi seçimi doğrultusunda, iklim değişikliğiyle mücadele eden WWF veya kanser hastalarını birleştiren Lance Armstrong Vakfı’nın yanı sıra, çocuklara spor ve eğitim olanakları sunmak için çalışan Birleşmiş Milletler Mülteci Temsilciliği’nin ninemillion.org kampanyasına 1’er ytl bağışlayacak.

Haydi Türkiye, Kendin için koş, sevdiklerin için koş, geleceğin için koş, çocuklar için koş, dünya için koş...


Hiç yorum yok: